Don't Starve - Survival Игра За Телефон

Don’t Starve – Survival Игра За Телефон

1

Don’t Starve: Pocket Edition – Платена Survival Игра За Android и iOS

Видео:

Няма да ви лъжа, в Don’t Starve: Pocket Edition ще умирате бая, честно не се шегувам, ще свикнете да умирате, да припадате, да Ви се привиждат неща, да Ви къркори така корема, че да се чудите дали всъщност не Ви говори. Ще се плашите от прасенца, зайчета, беззащитни пчелички, а като за капак на всичко, лагера Ви пак се подпали и всичко замина. А защо да си причините това, сигурно се чудите? Ами защото е адски забавно!

Това е една игра, която по-най простичкия начин ще Ви каже, че ви мрази, а след това ще Ви ритне в корема. Don’t Starve е осмото отроче на indie студиото Klei Entertainment, играта е survival horror по мотиви повлияни от кинорежисьора Тим Бъртън с елементи от популярната игра Minecraft.

Целта в Don’t Starve е ясна – Не умирайте от глад. И от вас като играчи ще се иска да мислите с няколко хода напред. Както вече стана ясно, тук ще има да се прощавате със скъпия си животец, бая, но не бойте се, всяка нова започната игра ще ви се струва свежа и колкото и странно да звучи – релаксираща. Защото е толкова релаксиращо, да се опиташ да избягаш от група побеснели пингвини, без да искаш да отключиш вечна зима и в последен отчаян опит да скочиш в портал, който всъщност те запраща в леговището на стотина паяка – весели времена!

Ръчно нарисуваните елементи предават на игра разчупен леко смущаващ вид, напомня на страшните книжки, които четяхме като деца. Музиката включва измъчването на голям брой музикални инструменти и чудно се вписва в обстановката. Самите герои нямат гласове, в традиционния смисъл на думата поне. Гласовете им са представени като различен звук от инструменти, като всеки герой си има специфичен такъв. Контролите за iOS и Android в Pocket версията на играта са приятни и удобно.

Преди да отключите повече герои, първите Ви игри ще бъдат с Уилсън, който поне според трейлърите и комиксите е учен. Уилсън създава машина, която го завлича в мистериозен нов свят, към който е принуден да се приспособи.

И ето Ви и вас, на прага на едно приключение, което със сигурност сте подценили поне мъничко – сами насред дива неприветлива природа, бъкаща от всевъзможни гадинки и твари, забелязвате липсата на каквото и да е начално упътване и решавате, че не Ви остава нищо друго освен да тръгнете на разходка смело из заобикалящият Ви мистичен свят. Разхождайки се и наслаждавайки се на птички и пчелички, Ви прави впечатление, че започва да се стъмва, докато изведнъж не стане тотален мрак и бивате мигновено погълнат от него. Пробвате отново, ще трябва да се оцелява, май, тогава в ляво на игровото си поле забелязвате меню за изработка на всевъзможни инструменти, облекло, капани и неща от първа необходимост. Става Ви ясно, че ще трябва да си набавяте конкретни неща от заобикалящата Ви среда. Един от най-важните ресурси, освен храната, разбира се, е дървесината. С чиято помощ си наклаждате огън, който пък ще ви предпази от това да бъдете налапани от пълният мрак. Погледа Ви попада на десният ъгъл, където се натъквате на брояч на дните, сърчице бележещо здравето Ви, мозък олицетворяващ психиката Ви и сгърчващ се от глад стомах – редовно трябва да си набавяте храна.

Don’t Starve е разделена на нива, като за преминаване на следващо ниво са Ви необходими 4-ри предмета. В advance мод, прогреса Ви е белязан от 5 глави с десетки различни комбинации. Като постепенно ще разгръщате мистерията зад случващото се, а именно какво по-дяволите правите тук.

Играта предлага общо 11 герои, които може да си отключвате по пътя, всеки от които е с различни способности, слабости и страхове. Из палитрата си от герои, ще откриете: подпалвачката – малко дете психопат, придружено от мъртвата си сестра, библиотекарка, робот, здравеняк и други.

Разнообразието на предмети в играта е впечатляващо, също така картите в играта могат да бъдат генерирани автоматично, или вие сами да си ги създадете, от кои чудовища искате да има повече и от кои по-малко и т.н.

Цена: За iOS играта струва около 11 лв, а за Android е на цена от 9лв.

Платформи: Android, iOS.

Жанр: Приключенски Игри

Коментар на Редактора: Класическа игра, който не е играл на компютъра си, може да си я купи за iOS или Android. Ако сте фен на сървайвъл игрите Ви гарантирам, че няма да съжалявате! Една от най-добрите игри в жанра.

Изтегли:
Изтегли от мобилния магазин
Изтегли от мобилния магазин

Рейтинг 4 на база 1 коментара

Едно Ревю на “Don’t Starve – Survival Игра За Телефон”

  1. Давам 4-ри звезди, защото за толкова много време не вкараха мултиплейър в играта, а за компютър и PS има, това е баси дискриминацията 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *